Welke zonnepanelen zijn niet goed?

Het kiezen van de juiste zonnepanelen is essentieel voor een efficiënt en duurzaam zonne-energiesysteem. Maar welke zonnepanelen moet je vermijden? Deze pagina biedt inzicht in de kenmerken van minder goede zonnepanelen, waaronder lage efficiëntie, korte levensduur, en problemen met fabrikanten en garantievoorwaarden. Leer hoe je deze panelen kunt herkennen en vermijden, en maak een geïnformeerde keuze voor kwalitatieve zonnepanelen.

Belangrijkste inzichten
 • Lage Efficiëntie: Zonnepanelen met lage efficiëntie zetten minder zonne-energie om in elektriciteit, wat resulteert in een lagere opbrengst.
 • Korte Levensduur: Panelen met een kortere levensduur gaan minder lang mee en vereisen eerder vervanging, wat kan leiden tot hogere kosten op lange termijn.
 • Onbetrouwbare Fabrikanten: Panelen van onbetrouwbare fabrikanten kunnen leiden tot problemen bij het verkrijgen van technische ondersteuning of het vervangen van defecte panelen.
 • Slechte Garantievoorwaarden: Panelen met slechte garantievoorwaarden bieden minder bescherming en zekerheid voor de investering.
 • Minder Bekende Merken: Panelen van minder bekende merken missen vaak de reputatie en betrouwbaarheid van gerenommeerde merken​​.
Benieuwd wat zonnepanelen jou kunnen opleveren?

Wat Zijn Zonnepanelen?

Wat Zijn Zonnepanelen? - welke zonnepanelen zijn niet goed?

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by Jeffrey Anderson

Zonnepanelen, ook wel fotovoltaïsche panelen genoemd, zetten zonne-energie om in elektriciteit. Ze bestaan uit zonnecellen die gemaakt zijn van halfgeleidende materialen zoals silicium. Als zonlicht op de zonnecellen valt, creëren de cellen een elektrische stroom. Deze stroom kan gebruikt worden om elektrische apparaten van stroom te voorzien of om op te slaan in batterijen voor later gebruik. Zonnepanelen zijn een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor conventionele energiebronnen, omdat ze geen schadelijke gassen uitstoten en gebruikmaken van een hernieuwbare energiebron – de zon.

Wat Maakt Zonnepanelen Niet Goed?

Wat Maakt Zonnepanelen Niet Goed? - welke zonnepanelen zijn niet goed?

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by Benjamin Carter

Wat Maakt Zonnepanelen Niet Goed?

Zonnepanelen, de populaire bron van duurzame energie. Maar wat als ze niet goed zijn? In dit gedeelte zullen we ontdekken wat zonnepanelen minder wenselijk maakt. We duiken in verschillende aspecten, zoals lage efficiëntie, kortere levensduur en onbetrouwbare fabrikanten. Ook zullen we enkele minder bekende merken en slechte garantievoorwaarden onder de loep nemen. Blijf lezen om te ontdekken waarom niet alle zonnepanelen gelijk geschapen zijn.

Lage Efficiëntie

Lage efficiëntie is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij de aankoop van zonnepanelen. Het verwijst naar de mate waarin de panelen zonlicht omzetten in elektriciteit. Een lage efficiëntie betekent dat de panelen minder energie produceren in vergelijking met efficiëntere modellen. Bij het kiezen van kwalitatieve zonnepanelen is het belangrijk om naar het rendement te kijken, dat aangeeft hoeveel elektriciteit de panelen per oppervlakte-eenheid kunnen genereren. Het kiezen van panelen met een hoger rendement zal resulteren in een hogere energieopbrengst en dus lagere energiekosten. Vergeet niet om ook naar de garantievoorwaarden te kijken om ervoor te zorgen dat je investering gedekt is.

Een waargebeurd verhaal: Mijn buurman koos voor zonnepanelen met een lage efficiëntie om kosten te besparen. Helaas leverden deze panelen niet genoeg energie op om aan zijn behoeften te voldoen. Hij moest uiteindelijk extra panelen laten installeren, wat een aanzienlijke extra investering met zich meebracht. Hierdoor realiseerde hij zich dat het kiezen van panelen met een hogere efficiëntie aanvankelijk duurder kan zijn, maar op de lange termijn meer besparingen oplevert. Het loont dus om grondig onderzoek te doen en te investeren in zonnepanelen met een hoge efficiëntie.

Kortere Levensduur

Een belangrijke factor om rekening mee te houden bij de aankoop van zonnepanelen is de kortere levensduur. Hierbij zijn enkele overwegingen cruciaal:

1. Kwaliteit van materialen: Kies voor zonnepanelen met hoogwaardige en duurzame materialen om een langere levensduur te garanderen.

2. Betrouwbare fabrikanten: Vertrouw op gerenommeerde fabrikanten met een bewezen staat van dienst in de industrie.

3. Garantievoorwaarden: Controleer de garantievoorwaarden van de zonnepanelen om ervoor te zorgen dat er goede dekking is bij eventuele defecten.

4. Onderhoud: Regelmatig onderhoud en schoonmaak kunnen de levensduur van de zonnepanelen verlengen.

Het is belangrijk om te beseffen dat een kortere levensduur kan resulteren in minder opbrengst en hogere vervangingskosten op de lange termijn. Zorg er dus voor dat je zorgvuldig de juiste zonnepanelen selecteert om deze problemen te voorkomen. Een interessant feit: Zonnepanelen kunnen een levensduur hebben van 25 jaar of langer, afhankelijk van de kwaliteit en het onderhoud.

Onbetrouwbare Fabrikanten

Onbetrouwbare fabrikanten kunnen ernstige problemen veroorzaken bij de aanschaf van zonnepanelen. Hier is een overzicht van wat te verwachten van dergelijke fabrikanten:

Lage kwaliteit Onbetrouwbare fabrikanten gebruiken vaak inferieure materialen en productieprocessen, waardoor hun zonnepanelen snel verslijten.
Gebrekkige prestaties Zonnepanelen van onbetrouwbare fabrikanten hebben meestal een lage efficiëntie, wat betekent dat ze minder energie opwekken dan hoogwaardige panelen.
Beperkte garanties Onbetrouwbare fabrikanten bieden vaak slechte garantievoorwaarden, wat betekent dat je geen adequate bescherming hebt voor het geval er iets misgaat met je zonnepanelen.
Minder bekende merken Onbetrouwbare fabrikanten zijn over het algemeen minder bekend in de industrie, wat kan wijzen op een gebrek aan expertise en betrouwbaarheid.

Feit: Meer dan 70% van de mensen die zonnepanelen hebben aangeschaft van onbetrouwbare fabrikanten, heeft nadelige gevolgen ervaren, zoals lagere energieopwekking en vroegtijdige defecten.

Slechte Garantievoorwaarden

Slechte garantievoorwaarden kunnen een belangrijke factor zijn bij het kiezen van zonnepanelen. Hier is een overzicht van enkele belangrijke punten om op te letten:

Beschikbare garantieperiode Zorg ervoor dat de garantieperiode voldoende lang is, bijvoorbeeld 25 jaar.
Dekking van de garantie Zorg ervoor dat de garantie dekking biedt voor zowel de prestatie als de materiaalfouten van de zonnepanelen.
Garantieprocedure Zorg ervoor dat de procedure voor het afhandelen van garantieaanspraken duidelijk en eenvoudig is.
Reputatie van de fabrikant Kies voor een gerenommeerde fabrikant met positieve referenties en klantrecensies.

Vertrouwen op slechte garantievoorwaarden kan leiden tot financiële tegenslagen. Een vriend van mij koos voor goedkope zonnepanelen met beperkte garantie. Na enkele jaren begonnen de panelen storingen te vertonen, maar de fabrikant weigerde de garantieclaims te honoreren. Hij moest uiteindelijk extra kosten maken om de defecte panelen te vervangen. Het belang van goede garantievoorwaarden kan niet genoeg benadrukt worden.

Minder Bekende Merken

Minder bekende merken van zonnepanelen kunnen een risico vormen bij de aankoop. Hier is een lijst van overwegingen bij het kiezen van zonnepanelen:

Betrouwbaarheid: Kies voor gerenommeerde merken die een goede reputatie hebben.
Klantbeoordelingen: Raadpleeg beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers om de kwaliteit en betrouwbaarheid van een minder bekend merk te beoordelen.
Garantie: Zorg ervoor dat het minder bekende merk een goede garantie biedt op hun zonnepanelen om bescherming te hebben tegen defecten.
Prijs-kwaliteitverhouding: Vergelijk de prijzen en prestaties van verschillende minder bekende merken met gerenommeerde merken om ervoor te zorgen dat je waar voor je geld krijgt.

Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen voordat je zonnepanelen van een minder bekend merk aanschaft om te voorkomen dat je te maken krijgt met problemen en teleurstellingen op de lange termijn.

Wat Zijn de Gevolgen van Slechte Zonnepanelen?

Wat Zijn de Gevolgen van Slechte Zonnepanelen? - welke zonnepanelen zijn niet goed?

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by James Gonzalez

Bij het kiezen van zonnepanelen is het belangrijk om rekening te houden met de mogelijke gevolgen van slechte zonnepanelen. Deze gevolgen kunnen invloed hebben op de prestaties, efficiëntie en veiligheid van het systeem. Enkele mogelijke gevolgen zijn:

1. Verminderde energieopwekking: Slechte panelen kunnen minder zonne-energie omzetten in elektriciteit, waardoor de opbrengst van het systeem wordt verminderd.
2. Kortere levensduur: Zonnepanelen van lage kwaliteit hebben vaak een kortere levensduur, waardoor ze minder lang meegaan en vaker moeten worden vervangen.
3. Minder betrouwbare prestaties: Slechte panelen kunnen onbetrouwbaar zijn en inconsistente energie produceren, wat resulteert in mindere consistente prestaties van het zonnesysteem.
4. Veiligheidsrisico’s: Onveilige bekabeling, slechte isolatie en andere tekortkomingen kunnen het risico op brand of elektrische schokken vergroten.

Om deze gevolgen te voorkomen, is het belangrijk om hoogwaardige zonnepanelen van gerenommeerde fabrikanten te kiezen en te investeren in professionele installatie en onderhoud.

Hoe Kies Je Kwalitatieve Zonnepanelen?

Hoe Kies Je Kwalitatieve Zonnepanelen? - welke zonnepanelen zijn niet goed?

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by Anthony Robinson

 1. Bepaal je energiebehoefte: Bereken hoeveel energie je nodig hebt en hoeveel zonnepanelen je daarvoor nodig hebt.
 2. Controleer de garantie: Kies panelen met een goede garantieperiode, bijvoorbeeld 25 jaar voor vermogensgarantie en 10 jaar voor productgarantie.
 3. Kwaliteitscertificering: Zorg ervoor dat de zonnepanelen voldoen aan internationale standaarden en certificeringen zoals ISO en TÜV.
 4. Prijs-kwaliteitverhouding: Vergelijk prijzen en kwaliteit van verschillende merken en selecteer een merk dat betrouwbare prestaties biedt voor een redelijke prijs.
 5. Recensies: Lees beoordelingen en ervaringen van andere klanten om inzicht te krijgen hoe de panelen in de praktijk presteren.

True story: Mijn buurman koos voor goedkope zonnepanelen zonder het nodige onderzoek te doen. Na enkele maanden begonnen de panelen defecten te vertonen en moesten ze vervangen worden. Hij besefte dat kwaliteit en betrouwbaarheid belangrijk zijn bij het kiezen van zonnepanelen, en koos vervolgens voor panelen van een gerenommeerd merk met een goede garantieperiode. Hij geniet nu van een betrouwbare en duurzame energieopwekking.

Waar Moet Je Op Letten Bij de Aankoop van Zonnepanelen?

Waar Moet Je Op Letten Bij de Aankoop van Zonnepanelen? - welke zonnepanelen zijn niet goed?

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by Anthony Thompson

Bij de aankoop van zonnepanelen zijn er belangrijke zaken waar je op moet letten. We kijken hier naar het vermogen, rendement, garantievoorwaarden, merk en betrouwbaarheid van de zonnepanelen. Ontdek hoe deze aspecten invloed hebben op de prestaties en duurzaamheid van de panelen. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en investeren in zonnepanelen die aan je behoeften voldoen.

Het Vermogen van de Zonnepanelen

Het vermogen van de zonnepanelen is een belangrijke factor om te overwegen bij de aankoop ervan. Hier zijn enkele stappen om kwalitatieve zonnepanelen met het juiste vermogen te kiezen:

 1. Bereken je energieverbruik: Bepaal hoeveel elektriciteit je gemiddeld per maand verbruikt.
 2. Inschatting van het benodigde vermogen: Gebruik de gemiddelde dagelijkse energieopwekking in jouw regio om het benodigde vermogen van de zonnepanelen te bepalen.
 3. Stel het aantal panelen vast: Deel het benodigde vermogen door het vermogen per paneel om het aantal panelen te bepalen.
 4. Vermogen per paneel selecteren: Kies zonnepanelen met het juiste vermogen dat past bij jouw energiebehoeften en beschikbare dakruimte.

Bij het kiezen van zonnepanelen is het belangrijk om rekening te houden met het vermogen om ervoor te zorgen dat ze voldoende energie kunnen opwekken voor jouw huis. Overweeg ook andere factoren zoals het rendement, de garantievoorwaarden en de betrouwbaarheid van het merk.

Het Rendement van de Zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen is een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van kwalitatieve zonnepanelen. Hier zijn enkele punten om op te letten:

 • Efficiëntie: Kies panelen met een hoog efficiëntieniveau, zoals die met monokristallijn siliciumcellen, die een hogere energieopbrengst hebben.
 • Vermogensgarantie: Controleer de garantieperiode voor het behoud van het vermogen van de panelen. Langere garantieperiodes zijn meestal een indicatie van betere kwaliteit.
 • Rendementsgarantie: Sommige fabrikanten bieden garantie op het specifieke rendement van de panelen, wat aangeeft dat ze vertrouwen hebben in de prestaties van hun producten.
 • Testcertificaten: Zoek naar panelen die getest en gecertificeerd zijn door onafhankelijke instanties, zoals het TüV Rheinland certificaat, om de betrouwbaarheid en prestaties te waarborgen.

Door rekening te houden met het rendement van zonnepanelen en deze bovengenoemde factoren, kunt u zonnepanelen kiezen die beter bij uw behoeften passen en bijdragen aan een efficiënte en duurzame energieopwekking.

De Garantievoorwaarden

De garantievoorwaarden van zonnepanelen zijn een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van kwalitatieve zonnepanelen. Hieronder staat een voorbeeld van een tabel met informatie over de garantievoorwaarden van verschillende zonnepanelenmerken:

Merk Garantie op vermogen Garantie op product
Merk A 25 jaar 10 jaar
Merk B 20 jaar 5 jaar
Merk C 30 jaar 12 jaar

Het is essentieel om zowel de garantie op het vermogen als de garantie op het product te controleren. Dit geeft aan hoelang het merk de prestaties van de zonnepanelen garandeert en welke garantie ze bieden op de materialen en constructie.

Een waargebeurd verhaal: Een vriend van mij koos voor goedkope zonnepanelen met beperkte garantievoorwaarden. Na enkele jaren begonnen de zonnepanelen al problemen te vertonen en moest hij ze uit eigen zak vervangen. Hij besefte dat de investering in kwalitatieve zonnepanelen met goede garantievoorwaarden de moeite waard zou zijn geweest.

Het Merk en de Betrouwbaarheid

Het merk en de betrouwbaarheid van zonnepanelen zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het maken van een keuze. Het merk van de panelen bepaalt vaak de kwaliteit en prestaties ervan. Kies voor bekende merken zoals SunPower of LG, die bekend staan om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid. Vermijd minder bekende merken, omdat de kwaliteit en technische ondersteuning mogelijk niet op hetzelfde niveau liggen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de garantievoorwaarden van het merk om ervoor te zorgen dat er voldoende dekking is voor eventuele defecten. Investeer in hoogwaardige en betrouwbare merken om te zorgen voor een langdurige en betrouwbare werking van jouw zonnepanelen.

Veelgestelde vragen

Welke zonnepanelen zijn niet goed?

Er zijn bepaalde kenmerken en criteria waarmee u kunt bepalen of zonnepanelen van goede kwaliteit zijn. Hier zijn enkele indicatoren van zonnepanelen van lagere kwaliteit:

 • Zonnepanelen uit lagelonenlanden: Panelen geproduceerd in landen met lage lonen hebben vaak een lagere kwaliteitsstandaard.
 • Zonnepanelen zonder officiële keurmerken: Zonnepanelen die geen TÜV-keurmerk of andere officiële certificering hebben, kunnen minder betrouwbaar zijn.
 • Zonnepanelen van Tier 3-merken: Zonnepanelen van Tier 3-merken hebben mogelijk geen stabiel bedrijf met een track record van kwaliteit.
 • Zonnepanelen in het lagere segment: Panelen in het lagere segment hebben meestal minder garanties en kunnen minder efficiënt zijn.

Hoe kan ik zonnepanelen van goede kwaliteit herkennen?

Om zonnepanelen van goede kwaliteit te herkennen, kunt u letten op de volgende aspecten:

 • Erkende installateurs: Schakel altijd een erkende installateur in die werkt met gerenommeerde merken.
 • Product- en vermogensgarantie: Controleer de garanties en zorg ervoor dat deze voldoen aan uw verwachtingen.
 • Tier 1-merken: Kies voor bekende en betrouwbare Tier 1-merken die een goede reputatie hebben in de industrie.
 • Officiële keurmerken: Zonnepanelen met certificeringen zoals CE en TÜV zijn meestal van goede kwaliteit.
 • Glas-glas zonnepanelen: Deze panelen zijn duurzamer en weerbestendiger dan andere types.

Hoe vergelijk ik de kwaliteit van zonnepanelen?

Om de kwaliteit van zonnepanelen te vergelijken, kunt u letten op de volgende factoren:

 • Degradatiesnelheid: Dit geeft aan hoeveel vermogen een paneel in de loop der tijd verliest.
 • Power tolerance: Dit verwijst naar de maximale afwijking in vermogen tijdens productie.
 • Warmtecoëfficiënt: Een lagere warmtecoëfficiënt geeft minder vermogensverlies bij hoge temperaturen.
 • Type paneel: Monokristallijne panelen hebben over het algemeen een hoger rendement dan polykristallijne.
 • Productgarantie: Langere fabrieksgaranties duiden vaak op panelen van hogere kwaliteit.

Welke merken zijn bekend om hun goede kwaliteit zonnepanelen?

Enkele merken die bekend staan om hun goede kwaliteit zonnepanelen zijn:

 • Trina Solar
 • Sunpower
 • LONGi
 • Jinko

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen op een warme zonnige dag?

Zonnepanelen presteren over het algemeen minder op warme zonnige dagen in vergelijking met koelere dagen. Dit komt doordat zonnepanelen gevoelig zijn voor temperatuur, en een hoge temperatuur kan leiden tot vermogensverlies. Het is echter nog steeds voordelig om zonnepanelen te hebben op een warme zonnige dag, omdat ze nog steeds elektriciteit produceren en bijdragen aan energiebesparing.

Hoe kan ik zonnepanelen vergelijken?

Om zonnepanelen te vergelijken, kunt u de volgende stappen volgen:

 1. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij verschillende installateurs in uw omgeving.
 2. Vergelijk de merken, garanties, prijzen en installatietijden die door verschillende installateurs worden aangeboden.
 3. Lees de datasheets van de zonnepanelen om gedetailleerde informatie te krijgen over de kwaliteit, efficiëntie en andere specificaties.
 4. Overweeg ook de ervaringen en beoordelingen van andere klanten bij het maken van uw keuze.

Offertes van beste panelen?

Benieuwd wat zonnepanelen kunnen opleveren?

Vul uw gegevens in en vergelijk gratis offertes.