Wat kosten glas glas zonnepanelen?

Wat zijn glas-glas zonnepanelen en wat kosten ze? Glas-glas zonnepanelen, een steeds populairdere keuze in de wereld van zonne-energie, bieden unieke voordelen ten opzichte van traditionele panelen. Deze panelen zijn uitgerust met glas aan zowel de voor- als achterzijde, wat leidt tot verhoogde duurzaamheid en langere levensduur. In dit artikel onderzoeken we de voordelen, kosten en terugverdientijd van glas-glas zonnepanelen, evenals de beschikbare subsidies en financiële ondersteuning die bijdragen aan hun toegankelijkheid en aantrekkelijkheid voor consumenten die duurzame energie willen opwekken.

Belangrijkste inzichten
 • Duurzaamheid en Efficiëntie: Glas-glas zonnepanelen zijn duurzamer en efficiënter dan traditionele panelen.
 • Kosten: De totale kosten omvatten aanschaf, installatie en onderhoud, waarbij de aanschafkosten hoger zijn dan bij traditionele panelen.
 • Installatiekosten: Variëren afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project.
 • Onderhoud: Relatief lage jaarlijkse kosten, variërend van 6-12% van de aanschafkosten.
 • Terugverdientijd: Afhankelijk van vermogen, locatie, en energiebesparingen.
 • Subsidies: Belangrijk voor het verlagen van de totale kosten en stimuleren van duurzame energie.
Benieuwd wat zonnepanelen jou kunnen opleveren?

Wat zijn glas-glas zonnepanelen?

Wat zijn glas-glas zonnepanelen? - wat kosten glas glas zonnepanelen

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by Joe Nelson

Glas-glas zonnepanelen zijn zonnepanelen die bestaan uit twee lagen glas in plaats van één laag. Dit maakt ze duurzamer en betrouwbaarder. De voorste laag glas beschermt de cellen tegen externe factoren zoals extreme temperaturen en vocht. De achterste glaslaag zorgt voor extra structurele ondersteuning en beschermt de zonnecellen tegen mechanische schade. Deze panelen hebben een langere levensduur en hogere opbrengst dan traditionele zonnepanelen. Daarnaast hebben ze een beter esthetiek omdat ze geen metalen frame aan de voorzijde hebben. Glas-glas zonnepanelen zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een investering op lange termijn in duurzame energie-opwekking.

Voordelen van glas-glas zonnepanelen

Voordelen van glas-glas zonnepanelen - wat kosten glas glas zonnepanelen

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by Sean King

Het kiezen van glas-glas zonnepanelen heeft verschillende voordelen.

 • Langere levensduur: Glas-glas panelen zijn duurzamer en weerbestendiger, waardoor ze langer meegaan dan andere panelen.
 • Betere prestaties: Deze panelen hebben lagere degradatiepercentages en behouden gedurende hun levensduur hun energieopbrengst.
 • Verbeterde veiligheid: Met een extra glaslaag aan beide zijden zijn glas-glas panelen bestand tegen mechanische impact en beschadigingen, waardoor ze veiliger zijn.
 • Esthetisch aantrekkelijk: Glas-glas panelen hebben een strakker uiterlijk en kunnen geleverd worden in verschillende kleuren en ontwerpen.

Geschiedenisfeit: De eerste glas-glas zonnepanelen werden in de jaren 1980 ontwikkeld in samenwerking met ruimtevaartorganisaties om panelen te maken die bestand waren tegen de zware omstandigheden in de ruimte. Sindsdien zijn ze geëvolueerd en zijn ze een populaire keuze geworden voor residentiële en commerciële installaties vanwege hun duurzaamheid en prestaties.

Kosten van glas-glas zonnepanelen

Kosten van glas-glas zonnepanelen - wat kosten glas glas zonnepanelen

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by Billy Brown

De kosten van glas-glas zonnepanelen kunnen worden onderverdeeld in aanschafkosten, installatiekosten en onderhoudskosten. We zullen deze subsecties verder onderzoeken en ontdekken welke factoren invloed hebben op de prijs van glas-glas zonnepanelen. Daarnaast zullen we ook feiten en statistieken presenteren die worden ondersteund door bronnen om een duidelijk beeld te geven van de kosten van deze efficiënte en duurzame energieoplossing.

Aanschafkosten

Het bepalen van de aanschafkosten van glas-glas zonnepanelen is essentieel. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 • 1. De kosten van de panelen zelf: Glas-glas zonnepanelen zijn over het algemeen duurder dan de traditionele glas-folie panelen. Ze bieden echter ook een beter duurzaamheid en langere levensduur.
 • 2. Installatiekosten: Naast de panelen zelf, moeten ook de installatiekosten worden meegeteld. Dit omvat arbeidskosten, materiaalkosten en eventuele extra benodigdheden zoals bevestigingsmiddelen of bekabeling.
 • 3. Onderhoudskosten: Hoewel glas-glas zonnepanelen algemeen bekend staan om hun duurzaamheid, kunnen er nog steeds onderhoudskosten zijn, zoals het reinigen van de panelen of het vervangen van eventuele defecte onderdelen.

Het is belangrijk om niet alleen naar de aanschafkosten te kijken, maar ook naar de lange termijn voordelen van glas-glas zonnepanelen, zoals de lagere exploitatiekosten en de hogere opbrengst.

Installatiekosten

De installatiekosten van glas-glas zonnepanelen kunnen verschillen, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van het project en de complexiteit van de installatie. Gemiddeld liggen de installatiekosten voor glas-glas zonnepanelen tussen de €1000 en €1500 per paneel. Deze kosten omvatten de materialen, arbeid en eventuele extra benodigdheden zoals omvormers en bekabeling. Het is echter belangrijk op te merken dat de installatiekosten kunnen verschillen tussen verschillende installateurs en regio’s. Het is daarom raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende installateurs om de beste prijs te vinden die past bij uw budget en behoeften.

Onderhoudskosten

Onderhoudskosten van glas-glas zonnepanelen kunnen variëren, afhankelijk van het merk en type van de panelen. Over het algemeen zijn de onderhoudskosten echter laag. Hier is een overzicht van de onderhoudskosten van glas-glas zonnepanelen:

Type onderhoud Percentage van de aanschafkosten
Jaarlijkse inspectie en reiniging 1-2%
Reparatie en vervanging van defecte onderdelen 5-10%
Totale onderhoudskosten per jaar 6-12%

Het is belangrijk om regelmatig uw zonnepanelen te inspecteren op eventuele schade of vervuiling en om ze te reinigen om de efficiëntie te behouden. Hoewel er kosten zijn verbonden aan onderhoud, kunnen glas-glas zonnepanelen over het algemeen als duurzamer en betrouwbaarder worden beschouwd dan andere typen zonnepanelen.

Glas-glas zonnepanelen hebben de neiging om een langere levensduur te hebben en vereisen minder frequent onderhoud in vergelijking met andere panelen. Daarnaast zijn ze esthetisch aantrekkelijk en kunnen ze een waardevolle investering zijn voor uw woning.

Geschiedenis toont aan dat zonne-energie steeds populairder wordt en dat de onderhoudskosten van zonnepanelen voortdurend dalen. Dit maakt glas-glas zonnepanelen een aantrekkelijke optie voor mensen die duurzame energie willen opwekken en tegelijkertijd de onderhoudskosten laag willen houden.

Terugverdientijd van glas-glas zonnepanelen

Terugverdientijd van glas-glas zonnepanelen - wat kosten glas glas zonnepanelen

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by Billy Wright

Het bepalen van de terugverdientijd van glas-glas zonnepanelen omvat een aantal stappen:

 1. Bereken het totale vermogen van de zonnepanelen (in Wattpiek).
 2. Bepaal de jaarlijkse opbrengst van de zonnepanelen op basis van de locatie en het vermogen.
 3. Bereken de jaarlijkse besparing op energiekosten op basis van de opbrengst en het energietarief.
 4. Deel de investeringskosten van de zonnepanelen door de jaarlijkse besparing om de terugverdientijd te bepalen.
 5. Houd rekening met factoren zoals subsidies, onderhoudskosten en inflatie voor een nauwkeurigere berekening.

Met deze stappen kun je een schatting maken van de terugverdientijd van glas-glas zonnepanelen en beslissen of ze een rendabele investering zijn.

Subsidies en financiële ondersteuning voor glas-glas zonnepanelen

Subsidies en financiële ondersteuning voor glas-glas zonnepanelen - wat kosten glas glas zonnepanelen

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by Ethan Robinson

Subsidies en financiële ondersteuning spelen een belangrijke rol bij de aankoop van glas-glas zonnepanelen. Verschillende instanties bieden subsidies en financiële voordelen om de kosten te verlagen en duurzame energie te bevorderen. Een voorbeeld is de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) die geldt voor glas-glas zonnepanelen. Daarnaast bieden sommige gemeenten en provincies lokale subsidies of leningsregelingen aan. Het is belangrijk om verschillende bronnen te raadplegen en te onderzoeken welke subsidies en financiële ondersteuning beschikbaar zijn in jouw regio. Deze subsidies en financiële ondersteuning kunnen aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van de kosten en het stimuleren van de adoptie van glas-glas zonnepanelen.

Andere overwegingen bij de aanschaf van glas-glas zonnepanelen

Andere overwegingen bij de aanschaf van glas-glas zonnepanelen - wat kosten glas glas zonnepanelen

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by Charles Wright

Bij de aanschaf van glas-glas zonnepanelen zijn er nog andere factoren om rekening mee te houden. We bespreken hier enkele belangrijke aspecten: de levensduur, betrouwbaarheid en esthetiek van deze panelen. Ontdek hoe deze subsecties waardevolle inzichten bieden in de duurzaamheid, prestaties en visuele aantrekkingskracht van glas-glas zonnepanelen.

Bij de aanschaf van glas-glas zonnepanelen zijn er nog andere factoren om rekening mee te houden. We bespreken hier enkele belangrijke aspecten: de levensduur, betrouwbaarheid en esthetiek van deze panelen. Ontdek hoe deze subsecties waardevolle inzichten bieden in de duurzaamheid, prestaties en visuele aantrekkingskracht van glas-glas zonnepanelen.

Levensduur

Vertaal de onderstaande tekst naar het Nederlands zonder de HTML-opmaak te verwijderen.

Tekst:

De levensduur van glas-glas zonnepanelen wordt beïnvloed door verschillende factoren. Hier is een tabel met enkele belangrijke overwegingen en de geschatte levensduur van glas-glas zonnepanelen:

Factor Invloed op levensduur Geschatte levensduur
Kwaliteit materialen Hoogwaardige materialen kunnen de levensduur verlengen 25-30 jaar
Onderhoud Regelmatig onderhoud kan de prestaties en levensduur verbeteren 25-30 jaar
Klimaat Extreme weersomstandigheden kunnen de levensduur verkorten 25-30 jaar
Installatie Een professionele installatie vermindert risico op schade en verlengt de levensduur 25-30 jaar

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze geschatte levensduur afhankelijk is van verschillende variabelen en kan variëren. Het onderhouden van glas-glas zonnepanelen en het volgen van de aanbevelingen van de fabrikant kan ook bijdragen aan een langere levensduur.

Reageer terug in dit formaat:

Betrouwbaarheid

Bij het kiezen van glas-glas zonnepanelen is betrouwbaarheid een belangrijke factor waarmee rekening moet worden gehouden. Hier is een tabel met enkele aspecten van betrouwbaarheid bij de aanschaf van glas-glas zonnepanelen:

Dikte van het glas Meer betrouwbaarheid door dikker glas
Temperatuurcoëfficiënt Paneel behoudt efficiëntie bij hoge temperaturen
Productgarantie Lange garantieperiode geeft vertrouwen in de kwaliteit
Prijzen en beoordelingen Kies gerenommeerde merken en controleer klantervaringen

Om ervoor te zorgen dat jouw glas-glas zonnepanelen betrouwbaar zijn, is het raadzaam om te investeren in panelen met dik glas, een goede temperatuurcoëfficiënt en een lange productgarantie. Daarnaast is het belangrijk om merken te kiezen met positieve beoordelingen en prijzen. Door deze overwegingen te maken, kun je verzekerd zijn van de betrouwbaarheid van jouw glas-glas zonnepanelen.

Esthetiek

Esthetiek is een belangrijk aspect om te overwegen bij de aanschaf van glas-glas zonnepanelen. Deze panelen hebben een strak en modern design en zijn esthetisch aantrekkelijk. Ze hebben een uniforme en glanzende uitstraling, waardoor ze naadloos in het ontwerp van uw huis passen. Daarnaast zijn glas-glas zonnepanelen verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, waardoor u kunt kiezen voor een esthetisch aantrekkelijke optie die bij uw persoonlijke smaak en stijl past. Met glas-glas zonnepanelen kunt u niet alleen profiteren van de voordelen van zonne-energie, maar ook een visueel aantrekkelijk element toevoegen aan uw woning.

Pro Tip: Vergeet niet om ook de andere belangrijke factoren, zoals levensduur en betrouwbaarheid, mee te nemen in uw beslissing bij de aanschaf van glas-glas zonnepanelen. Zo kunt u er zeker van zijn dat u de juiste keuze maakt voor uw huis en uw esthetische voorkeuren.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van glas-glas zonnepanelen ten opzichte van reguliere zonnepaneelsoorten?

Glas-glas zonnepanelen bestaan uit twee lagen glas, waardoor ze een langere levensduur en hogere opbrengst hebben dan traditionele zonnepanelen.

Zijn glas-glas zonnepanelen duurder in aanschaf?

Ja, de prijs van glas-glas zonnepanelen kan hoger zijn. Echter, de hogere opbrengst maakt het de hogere prijs vaak de moeite waard.

Zijn er verschillende soorten glas-glas zonnepanelen?

Ja, er zijn verschillende soorten glas-glas zonnepanelen beschikbaar, zoals panelen met verschillende piekvermogens en panelen met een aluminium frame of frameloze panelen.

Welke fabrikanten produceren glas-glas zonnepanelen?

Verschillende fabrikanten, waaronder Solarwatt, AEG en Bauer, produceren glas-glas zonnepanelen.

Wat is de garantie op glas-glas zonnepanelen?

De garantie op glas-glas zonnepanelen is over het algemeen langer dan op traditionele zonnepanelen, bijvoorbeeld met een product- en vermogensgarantie van 30 jaar bij Solarwatt.

Hoe kan ik de beste keuze maken voor glas-glas zonnepanelen?

Het is aan te raden om offertes aan te vragen bij verschillende erkende installateurs om de beste keuze te kunnen maken. Zo krijg je een goed beeld van de prijzen, kwaliteit en service van verschillende leveranciers.

Offertes van beste panelen?

Benieuwd wat zonnepanelen kunnen opleveren?

Vul uw gegevens in en vergelijk gratis offertes.