Wat kost een nieuw dak met zonnepanelen?

Overweeg je een nieuw dak met zonnepanelen en ben je benieuwd naar ‘Wat kost een nieuw dak met zonnepanelen?’ Dan vind je hier alle informatie die je nodig hebt. Het combineren van dakrenovatie of -vervanging met de installatie van zonnepanelen is een slimme stap naar duurzaamheid en energiebesparing. In dit artikel bespreken we de verschillende factoren die de kosten beïnvloeden, van het type dak en zonnepanelen tot installatie- en onderhoudskosten. Ook kijken we naar de potentiële besparingen en subsidies die deze investering aantrekkelijker kunnen maken. Lees verder om een duidelijk beeld te krijgen van de financiële aspecten van een nieuw dak met zonnepanelen, zodat je een weloverwogen besluit kunt nemen voor jouw woning.

Belangrijkste inzichten
 • Type en Grootte van het Dak: De kosten variëren afhankelijk van het type dak (plat of schuin) en de grootte. De totale oppervlakte van het dak bepaalt hoeveel zonnepanelen er geïnstalleerd kunnen worden.
 • Type Zonnepanelen: De keuze van zonnepanelen (zoals monokristallijn, polykristallijn of dunne film) beïnvloedt de kosten. Monokristallijn panelen zijn doorgaans duurder maar ook efficiënter.
 • Installatiekosten: Installatiekosten kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van het dak en de toegankelijkheid.
 • Dakrenovatie of -vervanging: Als een dakrenovatie of volledige vervanging nodig is voordat de zonnepanelen geïnstalleerd kunnen worden, verhoogt dit de totale kosten.
 • Extra Componenten en Systemen: Kosten kunnen ook beïnvloed worden door de behoefte aan extra systemen zoals omvormers en batterijopslagsystemen.
 • Regionale Factoren: Arbeidskosten en materiaalkosten kunnen variëren afhankelijk van de locatie.
 • Subsidies en Financieringsmogelijkheden: Beschikbare subsidies, belastingvoordelen en financieringsopties kunnen de nettokosten voor huiseigenaren verlagen.
Benieuwd wat zonnepanelen jou kunnen opleveren?

wat kost een nieuw dak met zonnepanelen

Het investeren in een nieuw dak met zonnepanelen kan een verstandige keuze zijn voor huiseigenaren die hun energieverbruik willen verminderen en willen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Naast het feit dat het opwekken van je eigen hernieuwbare energie milieuvriendelijk is, brengt een nieuw dak met zonnepanelen ook verschillende voordelen met zich mee.

De voordelen van een nieuw dak met zonnepanelen zijn:

 1. Besparing op energiekosten: Zonnepanelen kunnen helpen om de energiekosten aanzienlijk te verlagen, doordat ze zonne-energie omzetten in elektriciteit die je direct kunt gebruiken.
 2. Milieuvriendelijk: Door gebruik te maken van zonne-energie verminder je jouw afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en draag je actief bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.
 3. Verhoging van de waarde van het huis: Een nieuw dak met zonnepanelen kan de waarde van je huis verhogen en aantrekkelijker maken voor potentiële kopers.

Bij het kiezen van een nieuw dak met zonnepanelen zijn er enkele belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om het juiste type zonnepanelen te kiezen dat het beste past bij jouw behoeften en dakoppervlakte. Daarnaast is de kwaliteit van het dak essentieel, aangezien het de stevigheid moet hebben om de zonnepanelen te kunnen dragen. Verder is het raadzaam om te letten op garanties en certificeringen van zowel de zonnepanelen als de installateur.

Het aantal benodigde zonnepanelen voor een nieuw dak hangt af van verschillende factoren, zoals het energieverbruik van het huishouden, de beschikbare dakoppervlakte en het rendement van de zonnepanelen. Het is belangrijk om deze factoren te evalueren om een goed beeld te krijgen van de benodigde capaciteit.

Bij het overwegen van een nieuw dak met zonnepanelen is het ook de moeite waard om te onderzoeken welke subsidies en financiële regelingen beschikbaar zijn. Deze kunnen helpen om de initiële kosten te verlagen en de terugverdientijd te verkorten.

Hoewel er veel voordelen zijn verbonden aan een nieuw dak met zonnepanelen, zijn er ook enkele mogelijke nadelen om rekening mee te houden. Deze kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op de initiële kosten van de installatie of technische problemen die kunnen optreden.

Het vinden van een betrouwbare installateur voor een nieuw dak met zonnepanelen is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat het project succesvol wordt uitgevoerd. Het is raadzaam om onderzoek te doen, referenties te raadplegen en offertes te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Door rekening te houden met deze verschillende aspecten en het maken van weloverwogen keuzes, kun je genieten van de vele voordelen die een nieuw dak met zonnepanelen met zich meebrengt.

Wat kost een nieuw dak met zonnepanelen?

Wat kost een nieuw dak met zonnepanelen? - wat kost een nieuw dak met zonnepanelen

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by Steven Moore

Wat zijn de kosten van een nieuw dak met zonnepanelen? Laten we de prijsbepaling verkennen, verschillende daktypen bespreken en het belang van het vergelijken van offertes ontdekken. Geen paniek, ik zal je niet overladen met saaie details. Maar ik zal je wel laten zien hoe je de kosten van een nieuw dak met zonnepanelen kunt begrijpen en hoe je de beste deal kunt krijgen. Laten we meteen beginnen met het ontdekken van de prijzen en mogelijkheden!

Bepaling van de prijs

Factoren om te overwegen Voorbeeld
Type dak Plat of hellend dak, benodigde materialen, complexiteit van de installatie
Grootte van dak Totaal aantal vierkante meters van het dak
Aantal panelen Bepaald door energiebehoeften en beschikbare dakruimte
Kwaliteit van panelen Efficiëntie en levensduur van de panelen
Extra apparatuur Omvormer, bedrading, montagesysteem
Installatiekosten Arbeidskosten, vergunningen en eventuele structurele aanpassingen
Overheidsstimulansen Subsidies of belastingvoordelen
Totale kosten Optelling van bovenstaande factoren

Het bepalen van de prijs van een nieuw dak met zonnepanelen omvat verschillende factoren, zoals het type en de grootte van het dak, het aantal en de kwaliteit van de panelen, de extra apparatuur, de installatiekosten en eventuele overheidsstimulansen. De totale kosten worden berekend door deze factoren bij elkaar op te tellen. Voor een nauwkeurige schatting wordt aanbevolen om een professionele installateur te raadplegen die uw specifieke behoeften kan beoordelen en een individuele offerte kan verstrekken.

Type dak

Het type dak is een belangrijke factor bij het kiezen van een nieuw dak met zonnepanelen. Hier is een overzicht van verschillende daktypes en hun geschiktheid voor zonnepanelen:

Daktypes Geschiktheid voor zonnepanelen
Schuin dak Uitstekend geschikt
Plat dak Geschikt met juiste hoek
Zadeldak Zeer geschikt
Mansardedak Zeer geschikt
Lessenaarsdak Geschikt
Sheddak Geschikt
Puntdak Geschikt
Plat dak met grind Geschikt

Het is belangrijk om het juiste type dak te hebben voor de efficiënte installatie van zonnepanelen. Een professional kan je adviseren over het meest geschikte type dak voor jouw specifieke situatie.

Offertes vergelijken

Bij het overwegen van een nieuw dak met zonnepanelen is het vergelijken van offertes van verschillende aannemers cruciaal om ervoor te zorgen dat u de beste deal krijgt:

 1. Onderzoek: Verzamel informatie over betrouwbare aannemers in uw omgeving die gespecialiseerd zijn in de installatie van zonnepanelen.
 2. Contact: Neem contact op met meerdere aannemers om offertes aan te vragen voor uw nieuwe dak met zonnepanelen.
 3. Vergelijken: Bekijk elke offerte zorgvuldig en let op de kosten, inbegrepen diensten, garanties en tijdlijnen.
 4. Stel vragen: Als een deel van de offerte onduidelijk is, aarzel dan niet om de aannemer om verduidelijking te vragen.
 5. Houd rekening met ervaring: Neem de ervaring en reputatie van de aannemer mee in uw beslissing.

Pro Tip: Richt u niet alleen op de prijs; overweeg de algehele waarde en kwaliteit van de diensten die door elke aannemer worden aangeboden.

Wat zijn de voordelen van een nieuw dak met zonnepanelen?

Wat zijn de voordelen van een nieuw dak met zonnepanelen? - wat kost een nieuw dak met zonnepanelen

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by Vincent Thompson

Met een nieuw dak en zonnepanelen geniet je van talloze voordelen. Zo bespaar je op de energiekosten, draag je bij aan een milieuvriendelijkere wereld én verhoog je de waarde van je huis. Ontdek in dit artikel hoe een investering in een nieuw dak met zonnepanelen je niet alleen kan helpen om je maandelijkse uitgaven te verminderen, maar ook om duurzamer te leven en te investeren in de waarde van je woning.

Besparing op energiekosten

Een nieuw dak met zonnepanelen kan aanzienlijke besparingen opleveren op energiekosten. Hier zijn enkele redenen waarom:

 • Verlaagde elektriciteitsrekening: Zonnepanelen genereren hernieuwbare energie, waardoor u minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnetwerk en dus uw energieverbruik kunt verminderen.
 • Teruglevering aan het elektriciteitsnet: Als uw zonnepanelen meer energie produceren dan u verbruikt, kunt u deze overtollige energie terugleveren aan het elektriciteitsnet en mogelijk een vergoeding ontvangen.
 • Verlaagde onderhoudskosten: Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig, waardoor u kunt besparen op reparatie- en vervangingskosten.

Met deze voordelen kunt u met een nieuw dak met zonnepanelen een aanzienlijke besparing realiseren op uw energiekosten.

Milieuvriendelijk

Een nieuw dak met zonnepanelen is een milieuvriendelijke keuze die verschillende voordelen biedt. Hier is een lijst van voordelen van een milieuvriendelijk dak met zonnepanelen:

 • Besparing op energiekosten: Zonnepanelen gebruiken zonne-energie om elektriciteit op te wekken, waardoor je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet en je energierekening kunt verlagen.
 • Door gebruik te maken van zonne-energie verminder je je CO2-uitstoot en draag je bij aan het verminderen van de klimaatverandering.
 • Verhoging van de waarde van het huis: Een nieuw dak met zonnepanelen kan de waarde van je huis verhogen, omdat potentiële kopers geïnteresseerd zijn in de energiezuinigheid en lagere energiekosten.

Een nieuw dak met zonnepanelen is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee en de waarde van je huis.

Verhoging van de waarde van het huis

Een nieuw dak met zonnepanelen kan de waarde van je huis verhogen. Hier zijn een paar stappen om dit te realiseren:

 1. Investeer in hoogwaardige zonnepanelen en een goed ontwerp om de esthetiek van je huis te verbeteren.
 2. Laat de waardeverhoging van je huis door een taxateur beoordelen nadat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd.
 3. Vermeld de aanwezigheid van zonnepanelen in de verkoop- of huuradvertentie om potentiële kopers of huurders aan te trekken.
 4. Benadruk de energiebesparing en lagere energierekeningen die zonnepanelen kunnen bieden.
 5. Informeer potentiële kopers over eventuele financiële voordelen, zoals subsidiemogelijkheden of belastingvoordelen.

Pro Tip: Hou de ontwikkelingen in de zonne-energiesector in de gaten om te profiteren van nieuwe technologieën die de waarde van je zonnepanelen kunnen verhogen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuw dak met zonnepanelen?

Waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuw dak met zonnepanelen? - wat kost een nieuw dak met zonnepanelen

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by Peter Scott

Waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuw dak met zonnepanelen, zijn enkele belangrijke factoren. In deze sectie zullen we ingaan op het specifieke waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuw dak met zonnepanelen. We zullen het type zonnepanelen, de kwaliteit van het dak en de beschikbare garanties en certificeringen bespreken. Deze aspecten zijn essentieel om de juiste beslissing te nemen en het meeste uit je investering in zonne-energie te halen.

Type zonnepanelen

Type zonnepanelen Kenmerken
Monokristallijn Gemaakt van één kristalstructuur, efficiënt, duurder.
Polykristallijn Gemaakt van meerdere kristallen, goede prijs-kwaliteitverhouding.
Dunne film Gemaakt van lichtgewicht materialen, flexibel, minder efficiënt.
Bifaciaal Kan zonlicht aan beide kanten opvangen, hogere opbrengst.

Kwaliteit van het dak

Het bepalen van de kwaliteit van het dak is een belangrijke factor bij het kiezen van een nieuw dak met zonnepanelen.

Enkele aspecten om rekening mee te houden zijn:

1. Constructie: Het dak moet voldoende stevigheid hebben om het gewicht van de zonnepanelen te dragen. Er moet ook rekening worden gehouden met de leeftijd en de staat van het dak.

2. Orientatie en schaduw: Het dak moet een goede oriëntatie hebben om voldoende zonlicht te ontvangen. Ook moeten eventuele schaduwen van bomen, gebouwen of andere objecten worden geëvalueerd, aangezien ze de opbrengst van de zonnepanelen kunnen beïnvloeden.

3. Dakbedekking: Het type dakbedekking kan invloed hebben op de installatie van zonnepanelen. Sommige dakbedekkingsmaterialen zijn gemakkelijker te doorboren en kunnen leiden tot lekkages.

Het is belangrijk om een ervaren installateur te raadplegen om de kwaliteit van het dak te beoordelen en te bepalen welke aanpassingen nodig zijn voor een succesvolle installatie van zonnepanelen.

Garanties en certificeringen

Garanties en certificeringen zijn belangrijke aspecten om rekening mee te houden bij het kiezen van een nieuw dak met zonnepanelen. Het is essentieel om te controleren of de installateur de juiste certificeringen heeft om ervoor te zorgen dat het werk op een professionele en veilige manier wordt uitgevoerd. Daarnaast zijn garanties van groot belang om te zorgen voor langdurige prestaties en bescherming tegen eventuele defecten of schade. Controleer zowel de garanties voor de zonnepanelen zelf als voor de installatie. Kies voor een installateur die duidelijk is over garanties en certificeringen, bijvoorbeeld gecertificeerde installateurs bij de branchevereniging voor zonne-energie.

Belang van garanties – Biedt bescherming tegen defecten en schade
Belang van certificeringen – Geeft aan dat de installateur voldoet aan professionele normen en kwaliteit
Controleer certificeringen – Zoals het Zonnekeur-certificering van de Stichting Garantiefonds Zonne-Energie
Controleer garanties – Zorg voor garanties op de zonnepanelen en de installatie

Een vriend van mij koos voor een dak met zonnepanelen en lette goed op de garanties en certificeringen. Hij koos voor een gecertificeerde installateur met duidelijke garanties. Hierdoor had hij gemoedsrust dat zijn investering goed beschermd was. Zijn zonnepanelen functioneren al jaren probleemloos en hebben hem aanzienlijke besparingen op energiekosten opgeleverd. Bovendien draagt hij bij aan een groenere wereld. Het verhaal van mijn vriend laat zien dat het letten op garanties en certificeringen van cruciaal belang is bij het kiezen van een nieuw dak met zonnepanelen.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een nieuw dak?

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een nieuw dak? - wat kost een nieuw dak met zonnepanelen

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by Adam Carter

Voor een nieuw dak wil je natuurlijk weten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. We gaan dieper in op dit onderwerp en ontdekken hoe het energieverbruik van het huishouden, de beschikbare dakoppervlakte en het rendement van de zonnepanelen allemaal een rol spelen bij het bepalen van het benodigde aantal zonnepanelen. Bereid je voor op interessante inzichten en bruikbare informatie!

Het energieverbruik van het huishouden

bepalen van het aantal zonnepanelen dat nodig is voor een nieuw dak. Verschillende factoren spelen hierbij een rol, zoals het aantal personen in het huishouden, het type apparaten dat gebruikt wordt, en de mate van energiezuinigheid.

Een tabel kan nuttig zijn om het energieverbruik in kaart te brengen:

Aantal personen Type apparaten Energiezuinigheid
4 Gemiddelde Gemiddeld
2 Energiezuinig Hoog

Door het energieverbruik van het huishouden in kaart te brengen, kan een installateur bepalen hoeveel zonnepanelen er nodig zijn om in de energiebehoefte te voorzien. Dit helpt ook bij het bepalen van het rendement en de kostenbesparing van een nieuw dak met zonnepanelen.

De beschikbare dakoppervlakte

De beschikbare dakoppervlakte is een belangrijke factor bij het kiezen van een nieuw dak met zonnepanelen. Het is essentieel dat er voldoende ruimte is op het dak om de zonnepanelen te plaatsen en dat er geen obstakels zijn die de zonne-energie kunnen blokkeren. De beschikbare dakoppervlakte kan variëren afhankelijk van de grootte en de vorm van het dak. Het is raadzaam om een professionele installateur te raadplegen om de beschikbare dakoppervlakte op uw specifieke situatie te beoordelen en om de optimale plaatsing van de zonnepanelen te bepalen. Fun fact: Een gemiddeld zonnepaneel heeft een oppervlakte van ongeveer 1,6m².

Het rendement van de zonnepanelen

Rekening houden met is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van een nieuw dak met zonnepanelen. Hieronder volgen enkele punten om te overwegen:

 • Type zonnepanelen: Verschillende soorten zonnepanelen hebben verschillende rendementen. Monokristallijn zonnepanelen hebben bijvoorbeeld over het algemeen een hoger rendement dan polykristallijn zonnepanelen.
 • Kwaliteit van het dak: Een dak dat goed geïsoleerd is en weinig schaduw krijgt, kan het rendement van de zonnepanelen verhogen.
 • Oriëntatie en hoek van de zonnepanelen: Het rendement kan variëren afhankelijk van de oriëntatie en de hoek waarin de zonnepanelen zijn geïnstalleerd.
 • Omvormer: De kwaliteit van de omvormer kan ook invloed hebben op het rendement van de zonnepanelen.
 • Onderhoud: Regelmatig onderhoud en het schoonhouden van de zonnepanelen kan helpen om het rendement op peil te houden.

Door rekening te houden met deze factoren kun je het rendement van de zonnepanelen optimaliseren en zo maximaal profiteren van de voordelen van een nieuw dak met zonnepanelen.

Wat zijn de mogelijke subsidies en financiële regelingen voor een nieuw dak met zonnepanelen?

Wat zijn de mogelijke subsidies en financiële regelingen voor een nieuw dak met zonnepanelen? - wat kost een nieuw dak met zonnepanelen

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by Terry Miller

Het verkrijgen van subsidies en financiële regelingen voor een nieuw dak met zonnepanelen kan aanzienlijk helpen bij het verminderen van de kosten. Hier zijn enkele mogelijke opties om te overwegen in Nederland:

 • Subsidies van de overheid: Het Rijk en sommige gemeenten bieden subsidies aan voor het installeren van zonnepanelen. Controleer de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor de beschikbare regelingen.
 • BTW-teruggave: Als particulier kunt u de betaalde BTW op de aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst.
 • Energiebespaarlening: Dit is een lening met een lage rente die u kunt gebruiken om energiebesparende maatregelen te financieren, waaronder de installatie van zonnepanelen.
 • Gemeentelijke leningen: Sommige gemeenten bieden leningen aan met gunstige voorwaarden om duurzame investeringen, zoals zonnepanelen, te stimuleren.

Wat zijn de mogelijke nadelen van een nieuw dak met zonnepanelen?

Wat zijn de mogelijke nadelen van een nieuw dak met zonnepanelen? - wat kost een nieuw dak met zonnepanelen

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by Nicholas Robinson

Wat zijn de mogelijke nadelen van een nieuw dak met zonnepanelen?

 • Kosten: Het installeren van zonnepanelen op een nieuw dak kan een aanzienlijke investering met zich meebrengen.
 • Onderhoud: Zonnepanelen vereisen regelmatig onderhoud en reiniging om optimale prestaties te behouden.
 • Ruimte: Zonnepanelen nemen ruimte in beslag op het dak, waardoor er mogelijk minder ruimte overblijft voor andere doeleinden.
 • Bouwvergunning: In sommige gevallen is het nodig om een bouwvergunning aan te vragen voor de installatie van zonnepanelen.
 • Esthetiek: Sommige mensen vinden dat zonnepanelen afbreuk doen aan de esthetiek van hun huis.

Desondanks zijn er manieren om deze nadelen te minimaliseren, zoals het zorgvuldig plannen van de installatie, het kiezen van panelen die in harmonie zijn met de architectuur van het huis, en het opstellen van een onderhoudsplan.

Hoe vind je een betrouwbare installateur voor een nieuw dak met zonnepanelen?

Hoe vind je een betrouwbare installateur voor een nieuw dak met zonnepanelen? - wat kost een nieuw dak met zonnepanelen

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by Jonathan Jackson

Het vinden van een betrouwbare installateur voor een nieuw dak met zonnepanelen kan een uitdaging zijn, maar er zijn stappen die je kunt ondernemen om ervoor te zorgen dat je de juiste professional kiest.

Zoek naar installateurs met goede referenties en online recensies.

Krijg offertes en vergelijk prijzen en diensten van verschillende installateurs.

Controleer of de installateur gecertificeerd is door relevante brancheorganisaties.

Plan afspraken met potentiële installateurs en stel vragen over hun ervaring en eerdere projecten.

Zorg ervoor dat de installateur garanties biedt op zowel de installatie als de zonnepanelen.

Met zorgvuldig onderzoek en vergelijking kun je een betrouwbare installateur vinden die aan jouw behoeften voldoet en hoogwaardige zonnepanelen op je nieuwe dak kan installeren.

Veelgestelde vragen

Wat kost een nieuw dak met zonnepanelen?

Het kost tussen de €11.500 en €13.500, inclusief installatie en belastingen, voor een dak met 500 geïntegreerde zonnepannen, wat overeenkomt met een traditionele zonnepaneleninstallatie van 4.500 Wp.

Wat zijn de kosten van een nieuw dak?

De kosten voor het vervangen van een hellend dak liggen tussen de €2.250 en €2.750, inclusief arbeid. Voor een plat dak liggen de kosten tussen de €2.500 en €6.000, ook inclusief arbeid. De exacte kosten zijn afhankelijk van het soort dakbedekking en het type dak. Het vervangen van de dakconstructie kan extra kosten met zich meebrengen.

Zijn geïntegreerde zonnepanelen een goede keuze?

Geïntegreerde zonnepanelen in dakpannen zijn een goede keuze voor mensen die de traditionele zonnepanelen niet mooi vinden. Deze dakpannen hebben elk een geïntegreerd zonnepaneel, waardoor ze minder opvallen op het dak. Er zijn verschillende soorten geïntegreerde zonnepannen beschikbaar, waaronder keramische zonnepannen, zonneleien en brede zonnepannen.

Zijn keramische zonnepannen efficiënt?

Keramische zonnepannen zijn niet erg efficiënt omdat ze slechts een klein deel van het dak bedekken en de gebogen vorm van de pannen schaduw creëert, waardoor de energieopbrengst wordt verminderd. Ze kunnen echter geschikt zijn voor historische gebouwen.

Hoe worden traditionele zonnepanelen op het dak bevestigd?

Traditionele zonnepanelen kunnen op het dak worden bevestigd met behulp van snelmontagepanelen of door de panelen rechtstreeks op de dakpannen te monteren. Snelmontagepanelen worden op bredere dakpannen gemonteerd en hebben geen apart frame nodig. In-dak zonnepanelen worden vlak met het dakoppervlak geïnstalleerd, waardoor ze een naadloze uitstraling hebben. Ze moeten echter goed waterdicht worden gemaakt om lekkage te voorkomen.

Hoeveel kost een nieuw plat dak of hellend dak per vierkante meter?

Een nieuw plat dak kost gemiddeld €45 tot €55 per vierkante meter, inclusief arbeid. Een nieuw hellend dak heeft een gemiddelde prijs van €50 tot €120 per vierkante meter, inclusief arbeid.

Offertes van beste panelen?

Benieuwd wat zonnepanelen kunnen opleveren?

Vul uw gegevens in en vergelijk gratis offertes.