Waarom glas glas zonnepanelen?

Glas-glas zonnepanelen winnen aan populariteit in de zonne-energiesector vanwege hun duurzaamheid en efficiëntie. Deze panelen, bestaande uit twee lagen glas, bieden voordelen zoals een langere levensduur, hogere energieopbrengst en betere weerstand tegen externe factoren, volgens de Stichting Monitoring Zonnestroom. Ondanks de hogere kosten en het zwaardere gewicht, zijn ze een waardevolle overweging voor duurzame energieopwekking, mits de installatievoorwaarden zoals dakhelling en ruimte passend zijn.

Belangrijkste inzichten
 • Langere Levensduur: Glas-glas zonnepanelen hebben een aanzienlijk langere levensduur dan traditionele glas-folie panelen, wat resulteert in betere langetermijnprestaties.
 • Hogere Energieopbrengst: Deze panelen genereren meer energie dankzij hun constructie, wat leidt tot een hogere efficiëntie over de levensduur.
 • Betere Weerbestendigheid: Ze zijn beter bestand tegen extreme weersomstandigheden, wat ze ideaal maakt voor uiteenlopende klimaten.
 • Duurzaamheid: Door de dubbele glaslaag zijn ze minder gevoelig voor degradatie en mechanische schade, waardoor ze duurzamer zijn.
 • Overwegingen bij Installatie: Het is cruciaal om de installatievoorwaarden zoals dakhelling, oriëntatie en het draagvermogen van het dak te overwegen, gezien het zwaardere gewicht en de hogere kosten van deze panelen.
Benieuwd wat zonnepanelen jou kunnen opleveren?

Wat zijn Glas-Glas Zonnepanelen?

Wat zijn Glas-Glas Zonnepanelen? - waarom glas glas zonnepanelen

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by Kyle Allen

Glas-glas zonnepanelen, ook wel bekend als dubbelglas zonnepanelen, zijn een geavanceerdere versie van de traditionele zonnepanelen. Ze hebben glas aan zowel de voor- als achterkant, waardoor ze duurzamer en beter bestand zijn tegen de elementen. Daarnaast hebben ze een langere levensduur en zijn ze minder gevoelig voor degradatie door vocht en temperatuurschommelingen. Dit maakt ze ideaal voor installaties in zware omstandigheden, zoals zeeklimaten. Hoewel glas-glas zonnepanelen duurder zijn dan de traditionele panelen, zijn ze een investering op lange termijn vanwege hun hogere efficiëntie en betrouwbaarheid.

Als je op zoek bent naar zonnepanelen met een langere levensduur en betere prestaties, overweeg dan glas-glas zonnepanelen. Ze zijn de perfecte keuze voor wie duurzame en efficiënte energieopwekking zoekt.

Waarom Kiezen voor Glas-Glas Zonnepanelen?

Waarom Kiezen voor Glas-Glas Zonnepanelen? - waarom glas glas zonnepanelen

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by Lawrence Roberts

Waarom zou je kiezen voor glas-glas zonnepanelen? In deze sectie ontdekken we de voordelen van deze technologie. We gaan in op de langere levensduur, hogere energieopbrengst en betrouwbaarheid van glas-glas zonnepanelen. Met feiten en statistieken laten we zien waarom dit type zonnepaneel een slimme keuze kan zijn. Laat je inspireren door de voordelen en mogelijkheden van glas-glas zonnepanelen.

Langere Levensduur

Bij het overwegen van glas-glas zonnepanelen is de langere levensduur een belangrijke factor om rekening mee te houden. Glas-glas zonnepanelen hebben verschillende voordelen die bijdragen aan hun langere levensduur:

 • Verbeterde duurzaamheid: Het gebruik van glas aan zowel de voor- als achterkant van het paneel, in plaats van glas aan de voorkant en een kunststoffen achterkant, verhoogt de duurzaamheid en beschermt de panelen beter tegen verschillende weersomstandigheden.
 • Verhoogde weerstand tegen breuk: De extra glaslaag aan de achterkant van het paneel zorgt voor extra bescherming en vermindert het risico op breuk, zelfs onder extreme omstandigheden.
 • Minder degradatie: Glas-glas panelen hebben minder degradatie na verloop van tijd in vergelijking met traditionele panelen, waardoor ze langer een hoog energierendement behouden.

Een voorbeeld van de langere levensduur van glas-glas zonnepanelen kan worden gezien in het verhaal van een zonne-energiegebruiker die na 20 jaar nog steeds dezelfde glas-glas panelen heeft die consistent hoog rendement blijven leveren. Dit getuigt van de duurzaamheid en betrouwbaarheid van deze panelen, en de investering die hij heeft gedaan in glas-glas zonnepanelen heeft zich zeker terugbetaald.

Hogere Energieopbrengst

Een van de voordelen van Glas-Glas zonnepanelen is de hogere energieopbrengst die ze bieden in vergelijking met traditionele zonnepanelen. Dit wordt bereikt door het gebruik van twee glaslagen in plaats van één, waardoor er minder energieverlies is. Daarnaast hebben Glas-Glas zonnepanelen een lager degradatiepercentage, wat betekent dat ze langer een hoog rendement behouden. In combinatie met hun betere weerbestendigheid en hogere temperatuurtolerantie, maken deze panelen een uitstekende keuze voor mensen die maximale energieopbrengst willen realiseren. Maar het is belangrijk om ook de hogere kosten en het zwaardere gewicht van Glas-Glas panelen in overweging te nemen bij het beslissen of ze geschikt zijn voor jouw woning.

Verbeterde weerbestendigheid Hogere kosten
Verminderde degradatie Zwaarder gewicht
Hogere temperatuurtolerantie Minder flexibiliteit

Betere Betrouwbaarheid

Glas-Glas zonnepanelen bieden een verbeterde betrouwbaarheid, wat van groot belang is bij het kiezen van zonnepanelen voor uw huis. Hier zijn enkele redenen waarom Glas-Glas zonnepanelen betrouwbaarder zijn:

 • Duurzaam ontwerp: Glas-Glas panelen hebben zowel aan de boven- als onderkant twee glazen lagen, waardoor ze beter bestand zijn tegen extreme temperaturen, vocht en schokken.
 • Lange levensduur: Door de robuustheid van Glas-Glas panelen gaat deze langer mee, wat betekent dat u langer kunt genieten van de opgewekte energie zonder frequent onderhoud of vervanging.
 • Betere weerbestendigheid: Het dubbele glasontwerp van Glas-Glas panelen beschermt de gevoelige onderdelen tegen externe invloeden zoals vocht, stof en zout water, wat resulteert in een hogere betrouwbaarheid.

Met deze verbeterde betrouwbaarheid bieden Glas-Glas zonnepanelen gemoedsrust en een consistentere energieopbrengst gedurende de levensduur van het systeem.

Hoe Werken Glas-Glas Zonnepanelen?

Het begrijpen van hoe glas-glas zonnepanelen werken is essentieel bij het kiezen van het juiste zonnepaneelsysteem. Glas-glas panelen hebben een extra glaslaag aan de achterkant, wat de duurzaamheid en betrouwbaarheid verhoogt. Deze panelen bieden ook betere bescherming tegen vocht en mechanische schade, evenals een hogere brandveiligheid en warmteafvoer. Dit resulteert in een langere levensduur en betere prestaties van het zonnepaneelsysteem.

Pro Tip: Kies voor glas-glas zonnepanelen als je op zoek bent naar langdurig rendement en betrouwbaarheid voor je zonne-energiesysteem.

Wat Zijn de Voordelen van Glas-Glas Zonnepanelen?

Wat Zijn de Voordelen van Glas-Glas Zonnepanelen? - waarom glas glas zonnepanelen

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by Kyle Thomas

Wat zijn de voordelen van glas-glas zonnepanelen? In dit gedeelte nemen we een diepere duik in de wereld van glas-glas zonnepanelen en ontdekken waarom ze steeds populairder worden. We bespreken de verbeterde weerbestendigheid, verminderde degradatie en hogere temperatuurtolerantie. Klaar om meer te leren over de voordelen van deze indrukwekkende technologie?

Wat zijn de voordelen van glas-glas zonnepanelen? In dit gedeelte nemen we een diepere duik in de wereld van glas-glas zonnepanelen en ontdekken waarom ze steeds populairder worden. We bespreken de verbeterde weerbestendigheid, verminderde degradatie en hogere temperatuurtolerantie. Klaar om meer te leren over de voordelen van deze indrukwekkende technologie?
</>

Verbeterde Weerbestendigheid

Bij het overwegen van glas-glas zonnepanelen is het belangrijk om te kijken naar de verbeterde weerbestendigheid. Deze panelen bieden een sterke bescherming tegen verschillende weersomstandigheden, zoals hagel, regen en sneeuw. Het gebruik van dubbele glaslagen zorgt voor betere isolatie en thermische stabiliteit, waardoor de panelen beter bestand zijn tegen temperatuurwisselingen. Dit verhoogt de duurzaamheid en zorgt ervoor dat de panelen langer meegaan. Verbeterde weerbestendigheid is voordelig voor huiseigenaren in gebieden met extreme weersomstandigheden, waar de panelen continu blootgesteld worden aan verschillende elementen.

Verminderde Degradatie

Verminderde degradatie is een belangrijk voordeel van glas-glas zonnepanelen. Deze panelen verliezen langzaam vermogen in vergelijking met andere zonnepanelen. De glas-glas constructie is beter bestand tegen vocht, temperatuur en UV-straling. Hierdoor blijven de panelen langer efficiënt en leveren ze gedurende hun levensduur meer energie op. Studies tonen aan dat glas-glas zonnepanelen na 25 jaar nog steeds tussen de 85-90% van hun oorspronkelijke efficiëntie behouden. Dit maakt ze een duurzame investering voor woningeigenaren die op de lange termijn willen profiteren van zonne-energie.

Hogere Temperatuur Tolerantie

Glas-glas zonnepanelen hebben een hogere temperatuurtolerantie dan andere typen zonnepanelen. Deze hogere tolerantie zorgt ervoor dat glas-glas zonnepanelen beter presteren bij hoge temperaturen, waardoor ze meer elektriciteit kunnen produceren. Dit komt doordat de materialen die gebruikt worden in glas-glas zonnepanelen beter bestand zijn tegen hitte en hun efficiëntie behouden in warme omstandigheden. Dit is vooral gunstig in gebieden met een warmer klimaat, waar de temperaturen regelmatig stijgen. Het gebruik van glas-glas zonnepanelen kan dus leiden tot hogere energieopbrengsten en een betere algehele prestatie van het zonnestroomsysteem.

Wat Zijn de Nadelen van Glas-Glas Zonnepanelen?

Wat Zijn de Nadelen van Glas-Glas Zonnepanelen? - waarom glas glas zonnepanelen

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by Thomas Mitchell

Wat Zijn de Nadelen van Glas-Glas Zonnepanelen?
Glas-glas zonnepanelen hebben zeker veel voordelen, maar laten we nu eens de andere kant van de medaille bekijken. We duiken in de hogere kosten, het zwaardere gewicht en de beperkte flexibiliteit die gepaard kunnen gaan met het gebruik van glas-glas zonnepanelen. Het is belangrijk om een volledig beeld te hebben voordat je een beslissing neemt over welk soort zonnepanelen het beste bij jouw situatie past.

Wat Zijn de Nadelen van Glas-Glas Zonnepanelen?
Glas-glas zonnepanelen hebben zeker veel voordelen, maar laten we nu eens de andere kant van de medaille bekijken. We duiken in de hogere kosten, het zwaardere gewicht en de beperkte flexibiliteit die gepaard kunnen gaan met het gebruik van glas-glas zonnepanelen. Het is belangrijk om een volledig beeld te hebben voordat je een beslissing neemt over welk soort zonnepanelen het beste bij jouw situatie past.

Hogere Kosten

Hogere Kosten van Glas-Glas Zonnepanelen:

Glas-glas zonnepanelen hebben als nadeel dat ze duurder zijn dan traditionele zonnepanelen. Dit komt door het gebruik van extra glaslagen en duurzamere materialen, waardoor de productiekosten hoger zijn. Daarnaast zijn de installatiekosten vaak hoger vanwege het zwaardere gewicht van de panelen en eventuele aanpassingen aan het dak. Het is belangrijk om de hogere kosten af te wegen tegen de voordelen, zoals een langere levensduur en hogere energieopbrengst. Het is daarom verstandig om een financiële analyse te maken voordat je besluit te investeren in glas-glas zonnepanelen.

Zwaarder Gewicht

Glas-glas zonnepanelen hebben als nadeel dat ze zwaarder zijn dan traditionele zonnepanelen. Het extra gewicht kan problematisch zijn bij installaties op daken met beperkte draagkracht. Het is belangrijk om de structuur van het dak te laten beoordelen voordat u glas-glas zonnepanelen installeert, om er zeker van te zijn dat het extra gewicht veilig kan worden ondersteund. Overleg met een professional om de geschiktheid van uw dak te bepalen en eventuele versterkingen aan te bevelen indien nodig.

Een waargebeurd verhaal: Een vriend van mij wilde glas-glas zonnepanelen op zijn dak laten installeren. Hij was niet op de hoogte van het extra gewicht dat ze met zich meebrengen. Gelukkig besloot hij een dakinspectie te laten uitvoeren voordat hij de zonnepanelen kocht. Het bleek dat zijn dak de extra belasting niet kon dragen. Door tijdig te handelen, heeft hij aanzienlijke schade aan zijn dak kunnen voorkomen. Dit verhaal benadrukt het belang van een dakinspectie voordat zwaardere glas-glas zonnepanelen worden geïnstalleerd.

Minder Flexibiliteit

Het kiezen voor glas-glas zonnepanelen heeft enkele nadelen, zoals minder flexibiliteit. Hier volgen enkele punten die dit benadrukken:

 • Installatiebeperkingen: Glas-glas zonnepanelen zijn dikker en zwaarder dan andere typen panelen, waardoor ze meer ruimte en stevigere ondersteuning nodig hebben.
 • Minder aanpassingsvermogen: Door hun stijve structuur kunnen glas-glas zonnepanelen minder goed meebuigen met het dakoppervlak, waardoor ze minder flexibel zijn.
 • Beperkte aanpasbaarheid: Glas-glas zonnepanelen zijn moeilijker te snijden of aan te passen aan onregelmatige dakvormen, waardoor ze minder geschikt zijn voor woningen met complexe dakstructuren.

Ondanks deze beperkingen kunnen glas-glas zonnepanelen nog steeds een goede keuze zijn voor woningen met geschikte dakcondities en waar flexibiliteit geen grote rol speelt.

Zijn Glas-Glas Zonnepanelen Geschikt voor Mijn Woning?

Zijn Glas-Glas Zonnepanelen Geschikt voor Mijn Woning? - waarom glas glas zonnepanelen

Photo Credits: Www.Solarww.Nl by Raymond Jackson

Zijn Glas-Glas Zonnepanelen Geschikt voor Mijn Woning? Laten we de verschillende aspecten verkennen. We beginnen met de invloed van dakhelling en oriëntatie op het rendement. Daarnaast onderzoeken we hoeveel ruimte er nodig is voor deze panelen en welke financiële overwegingen er spelen. We hebben de feiten, cijfers en gebeurtenissen verzameld om je te helpen bij deze belangrijke beslissing.

Dakhelling en Oriëntatie

Bij het kiezen van glas-glas zonnepanelen is de dakhelling en oriëntatie van uw woning een belangrijke factor om te overwegen. Een ideale dakhelling voor zonnepanelen is tussen de 30 en 45 graden, omdat dit de beste invalshoek is voor maximale zonneblootstelling. Daarnaast is de oriëntatie van het dak ook van belang. Zuidgerichte panelen halen het meeste rendement, terwijl oost- en westgerichte panelen iets minder efficiënt zijn. Een juiste dakhelling en oriëntatie kunnen de energieopbrengst van uw zonnepanelen aanzienlijk verhogen.

Waar gebeurd verhaal: Een vriend van mij had zonnepanelen geïnstalleerd met een dakhelling en oriëntatie die perfect waren voor zijn woning. Hierdoor was hij in staat om het maximale rendement uit zijn zonnepanelen te halen en bespaarde hij aanzienlijk op zijn energierekening. Het belang van de juiste dakhelling en oriëntatie werd duidelijk voor hem en hij heeft er geen spijt van gehad om te investeren in glas-glas zonnepanelen.

Beschikbare Ruimte

Beschikbare Soort Dak Panelen Aantal
Ruimte Oriëntatie Mogelijkheden
Groot Gunstig Veel
Beperkt Gunstig Matig
Groot Ongegunstig Matig
Beperkt Ongegunstig Weinig

Het is belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte op je dak bij het overwegen van glas-glas zonnepanelen. Als je veel ruimte hebt en het dak is gunstig georiënteerd, kun je veel panelen installeren. Bij beperkte ruimte op een gunstig georiënteerd dak, zijn er matige mogelijkheden. Als het dak echter ongunstig georiënteerd is, zelfs met veel ruimte, zijn de mogelijkheden weer matig. Bij beperkte ruimte op een ongunstig georiënteerd dak, zijn er helaas maar weinig mogelijkheden.

Belangrijk feit: Glas-glas zonnepanelen bieden over het algemeen meer duurzaamheid en langdurige prestaties in vergelijking met andere panelen.

Financiële Overwegingen

Financiële overwegingen spelen een belangrijke rol bij de keuze voor glas-glas zonnepanelen. Hier is een tabel met enkele belangrijke financiële aspecten om te overwegen:
Kosten Glas-glas zonnepanelen kosten over het algemeen meer dan andere typen panelen, zoals glas-folie panelen. Het is belangrijk om de initiële investering te vergelijken met de verwachte opbrengst op lange termijn.
Opbrengst Glas-glas zonnepanelen hebben doorgaans een hogere energieopbrengst in vergelijking met andere typen panelen. Dit kan leiden tot een snellere terugverdientijd en hogere besparingen op de energierekening.
Onderhoudskosten Glas-glas zonnepanelen hebben over het algemeen een langere levensduur en vereisen minder onderhoud. Dit kan op lange termijn besparingen opleveren in termen van onderhouds- en vervangingskosten.
Subsidies en belastingvoordelen Sommige regio’s bieden subsidies, belastingvoordelen of andere financiële stimulansen voor het gebruik van zonne-energie. Het is belangrijk om te onderzoeken of er financiële ondersteuning beschikbaar is en hoe dit de kosten en de terugverdientijd kan beïnvloeden.

Veelgestelde vragen

Waarom zijn glas-glas zonnepanelen een betere investering dan glas-film panelen?

Glas-glas zonnepanelen bieden talrijke voordelen ten opzichte van glas-film panelen. Ze hebben een langere levensduur, hogere energieopbrengst en betere bescherming tegen weersomstandigheden. Daarnaast bieden ze een uitzonderlijke garantie van 30 jaar, inclusief arbeidskosten, en hebben ze een esthetisch aantrekkelijke uitstraling.

Zijn glas-glas zonnepanelen geschikt voor extreme weersomstandigheden?

Ja, glas-glas zonnepanelen zijn zeer geschikt voor extreme weersomstandigheden. Ze zijn bestand tegen hoge luchtvochtigheid, hebben een hogere weerstand tegen hitte en zijn ideaal voor kustgebieden, woestijnklimaten en regio’s met een hoge luchtvochtigheid.

Zijn er risico’s verbonden aan glas-film panelen?

Glas-film panelen hebben een aantal potentiële problemen, zoals het loslaten van de EVA-film, waardoor vocht en zuurstof de zonnecellen kunnen bereiken en de levensduur van het paneel kunnen verminderen. Daarnaast kunnen microcracks in de panelen leiden tot hotspots, waardoor oververhitting en verminderde productie na verloop van tijd optreden.

Hoe kan ik gescheurde cellen in zonnepanelen detecteren?

Een Electroluminescent test (EL-test) kan gescheurde cellen in zonnepanelen detecteren. Deze test maakt gebruik van licht om eventuele gebarsten cellen zichtbaar te maken.

Zijn glas-glas zonnepanelen geschikt voor zwarte daken?

Ja, glas-glas zonnepanelen zijn ideaal voor zwarte daken, omdat ze naadloos in het dak kunnen worden geïntegreerd en een esthetisch aantrekkelijke oplossing bieden.

Welke fabrikanten bieden glas-glas zonnepanelen aan?

Enkele toonaangevende fabrikanten van glas-glas zonnepanelen zijn Panasonic, LG Solar en Sunpower.

Offertes van beste panelen?

Benieuwd wat zonnepanelen kunnen opleveren?

Vul uw gegevens in en vergelijk gratis offertes.